Over Taco Mundo

Heerlijk Mexicaans

Taco Mundo is de eerste en enige landelijke bezorger van Mexicaanse gerechten. Wij geven een verrassende draai aan de traditionele Mexicaanse keuken. Ons team werkt samen met topchef Gustavo om ons menu continu verder te ontwikkelen en neemt daarin de laatste culinaire trends mee.

Uniek menu

Voor de lekkerste Mexicaanse gerechten ben je bij Taco Mundo aan het juiste adres! Van heerlijke Burritos tot Nachos a la Mexicana die je kunt dippen in een van onze acht huisgemaakte Salsas. Wie een kijkje op ons menu heeft genomen weet dat we een gevarieerd aanbod hebben. Om keuze stress te voorkomen en je te laten verrassen kun je kiezen uit een van onze Mundo Menus, waar je onze favorieten in terugvindt.

Onze missie

Taco Mundo wil iedereen in Nederland lekker Mexicaans én een goed gevoel bezorgen! Taco Mundo groeit hard, dus we kunnen op steeds meer plekken mensen blij maken met de lekkerste Mexicaanse gerechten. Al onze gerechten worden met liefde bereid en met een glimlach bezorgd.

Onze Kernwaarden

Taco Mundo is verrassend, betrouwbaar, kleurrijk en toegankelijk.
De Mexicaanse keuken is booming in Nederland, wij willen mensen verrassen met de authentieke kleurrijke gerechten. Betrouwbaar zijn wij doordat Taco Mundo kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Er wordt samengewerkt met de beste partners om ervoor te zorgen dat onze ingrediënten vers en van goede kwaliteit zijn. Tot slot zijn wij ook toegankelijk, wij willen jong en oud blij maken met écht lekker eten tegen een betaalbare prijs.

Geschiedenis

Het begin

Oprichter Tom Filippini woonde voordat hij de Mexicaanse keuken in Nederland introduceerde in 2000 een aantal jaren in verschillende Zuid Amerikaanse landen. In Mexico ontstond zijn passie voor de Mexicaanse keuken met haar gevarieerde, kleurrijke en smaakvolle gerechten. Dit is uiteindelijk het DNA van de Taco Mundo formule geworden. In 2000 wordt in Amsterdam de eerste Taco Mundo winkel geopend. Al snel volgen er nog vier Taco Mundo winkels. Daarna gaat het hard: sinds 2006 is Taco Mundo een landelijke formule met inmiddels 33 winkels en er staan op dit moment verschillende openingen op de planning.

20 jaar Taco Mundo

Velen kunnen zich het niet voorstellen, maar Taco Mundo viert in 2021 haar 20e verjaardag! In de afgelopen 20 jaar is er enorm veel veranderd, maar is het Taco Mundo DNA hetzelfde gebleven. Onze missie is nog steeds: Iedereen in Nederland heerlijke Mexicaanse gerechten én een goed gevoel bezorgen.
Ons 20-jarig bestaan mogen we uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. Om dit te vieren is de geliefde Poncho Potato tijdelijk weer te bestellen. Dit is een gepofte aardappel gevuld met bieslook-roomkaas, gekruid rundergehakt, Salsa Mexicana, maïs, rode uiringen, jalapeños en verse koriander.

Let's Taco'bout it

Social Media

Wil je meedoen met de te gekke giveaways die wij exclusief via social media bekendmaken? Wil je altijd als eerst op de hoogte zijn van onze nieuwste gerechten? Kan jouw tijdlijn wel wat kleur en gezelligheid gebruiken? Als je op al deze vragen volmondig ja kan antwoorden heb je een beetje Taco Mundo nodig in je leven.

Taco Mundo is zeer actief op social media, dus volg ons vandaag nog en mis niks meer! Je kunt Taco Mundo vinden als @TacoMundoNL op zowel Instagram als Facebook én TikTok. Op het laatstgenoemde platform hebben we nog niks gepubliceerd, maar daar komt spoedig verandering in!

[fts_instagram instagram_id=17841401518130112 access_token=EAAP9hArvboQBAHg9YagCfokVyZCg5w5G6PZBk4FzEO9KRRxsKgcAKJZAie7BGOS7EZAGubWQzxtUNNwlkgyof7IYDruHD78UguGewU7IdjfpAEEIXtjLtn3nQTo6iMhlVwKabk1wPWTUsyUZAGwvOdl5vJlgKuhyTTPcEzRaCwOQPaJYLu7Pw2V2tVYkkiJ5aZCussinc05QZDZD pics_count=9 type=business profile_wrap=yes profile_photo=yes profile_stats=no profile_name=no profile_description=yes super_gallery=yes columns=3 force_columns=no space_between_photos=3 icon_size=65px hide_date_likes_comments=no]

Duurzaamheid

Plastic? Nee bedankt!

Al jaren kon je bij je bestelling een besteksetje bestellen. Helaas was dit van plastic en wij vinden dat Taco Mundo als organisatie het gebruik hiervan moeten minimaliseren. Om die reden hebben we ervoor gekozen om duurzaam bestek te ontwikkelen. Ons nieuwe bestek is gemaakt van hout en wordt in een papieren verpakking geleverd. Het hout en papier dat we hiervoor gebruiken komt uit FSC-gemonitorde bossen. Ook al is bestek maar een klein onderdeel, wij vinden dat elke stap richting een verbetering van onze wereld een belangrijke is.

Taco Mundo focust zich op bezorging, het staat ook in ons logo: Mexican Delivery. Wij bezorgen in 99% van de gevallen bij mensen thuis, dus de kans is erg groot dat je je eigen bestek gebruikt. Dit sporen wij ook enorm aan! In geval je geen bestek tot je beschikking hebt kun je voor slechts € 0,25 ons duurzame bestek toevoegen aan je winkelmandje.

Elektrisch rijden

Niet alleen onze verpakkingen en bestek zijn door de jaren heen een stuk duurzamer geworden. We hebben namelijk ook grote stappen gemaakt met het verduurzamen van onze voertuigen.

Zo proberen wij in alle steden zoveel mogelijk met E-bikes en elektrische scooters de bestellingen rond te brengen. Op dit moment zetten ongeveer 75% van onze winkels alleen nog maar elektrische voertuigen in voor de bezorging. Wij streven ernaar om op korte termijn enkel met elektrische voertuigen te bezorgen.

Ondanks dat al onze verpakkingen recyclebaar zijn we druk met het invoeren van alternatieven voor de verpakkingen die nog plastic bevatten. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere wereld.

Besteksetje

Taco Mundo steunt weeshuis in Mexico!

Onze bijdrage

Goede voeding en onderwijs is de basis voor elk opgroeiend kind. Taco Mundo wil hier een bijdrage aan leveren. Daarom steunen wij via Stichting Wereld Ouders en de organisatie NPH Mexico het project Casa San Salvador.

Casa San Salvador

In Casa San Salvador wonen, spelen en studeren zo'n 743 thuisloze kinderen die ook nog eens elke dag gezond moeten eten. Zij worden opgevoed in dit familiehuis. Om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, zijn op het terrein van Casa San Salvador allerlei voorzieningen. Er is een boomgaard waar vele soorten fruit groeien en er zijn akkers waar verschillende gewassen worden verbouwd. Mais, het belangrijkste ingrediënt van tortilla’s, is het hoofdgewas. Er is een kweekvijver voor vissen en er worden varkens gehouden. Onlangs is de nieuwe moestuin in gebruik genomen.

Jaarlijkse donatie

Dit familiehuis, dat door de omvang eigenlijk meer een kleine gemeenschap is, wordt gesteund door Taco Mundo met een jaarlijkse donatie. Ook onze klanten dragen hieraan bij: iedereen kan al vanaf € 1,- bij zijn bestelling eenvoudig doneren. Deze worden besteed aan investeringen in de productie van mais en tortilla's. Zo heeft Taco Mundo en haar klanten bijgedragen aan de aanschaf van een tortilla machine en grond waarop mais verbouwd wordt. Daarnaast sturen wij ook regelmatig schoolspullen op. Wil jij ook bijdragen aan ons project in Casa San Salvador? Dat kan door een donatie te doen bij je bestelling. Al voor € 1,- kunnen twee kinderen een week lang tortilla's eten!